Packaging design

Een uniek packaging design wordt steeds belangrijker in de communicatie van jouw product. Omdat de verpakking van een product het eerste is wat de klant ziet, wil je natuurlijk dat dit een goede indruk maakt. Want zeg nou zelf, een unieke verpakking maakt een betere indruk dan een saaie verpakking, toch? Zie je nog niet helemaal voor je hoe je dit kunt realiseren? Geen probleem, wij zijn er om je te helpen! Verpakkingsontwerp bureau Sigtbaar/C4U verzorgt het verpakkingsdesign van jouw product!

3D verpakkingen op elkaar gestapeld

Wat is packaging design?

De term packaging design klinkt misschien wat opvallend, omdat het Engels is voor verpakkingsdesign. Waarom gebruiken we niet meteen het Nederlandse woord? Het antwoord hierop heeft te maken met het belangrijkste kenmerk van een packaging design, namelijk opvallen. De verpakking van je product is erg belangrijk, en een goed ontwerp daarom ook. Lees snel verder als je je afvraagt waarom, dan leggen we het je graag uit!

Wat kan Sigtbaar/C4U voor jou betekenen?

Een product met een opvallend packaging design zorgt voor herkenbaarheid, en daardoor ook voor een grotere verkoopkans. Maar hoe zorg je er nou voor dat de verpakking opvalt? Dat doe je door eenvoud. Belangrijk is om zo min mogelijk te communiceren op de verpakking. Te veel drukte zoals tekst, icoontjes en andere zaken, zorgt ervoor dat klanten de belangrijke dingen missen. Dus focus op de eenvoud is het belangrijkste.

DREMEL 3D product tool verpakkingen
DREMEL tool 3D verpakking met hond

Wat is packaging design?

Sigtbaar/C4U is hét verpakkingsontwerp bureau dat een uniek packaging design verzorgt voor jouw product. Door het toepassen van een slimme huisstijl verhogen we de productherkenning en sales. Met al meer dan 15 jaar ervaring is niks voor ons te gek. Of het nou gaat om folieverpakkingen, kartonverpakkingen of iets heel anders, we gaan graag de uitdaging aan!

Ik heb nog geen foto van mijn product? Kan ik dit dan wel?

Jazeker, door middel van 3D rendering is er een perfect, niet van fotografie te onderscheiden, verpakkingsbeeld te maken. Ruim voordat het drukwerk van de verpakking klaar is.

Wat communiceer ik op de verpakking?

Zo min mogelijk. Fotografie en icoontjes moeten het meest duidelijk zijn. Aangezien de klant maar een paar seconden kijkt moet de verpakking opvallen door zijn eenvoud in communicatie. Niet doordat hij boordevol staat met allerlei teksten etc.

Waarom verpakkingsdesign door ons?

Sigtbaar/C4U heeft al meer dan 15 jaar ervaring in verpakkingen in karton, maar ook folie verpakkingen hebben wij in ons pakket. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het bedenken van een goed doorgevoerde huisstijl en een slimme, unieke verpakking. Dit zorgt voor merk- en productherkenning.

Nieuwsgierig geworden?

Heb je vragen en wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!