Verpakkingsdesign

Dare to design! Sigtbaar/C4U verzorgt het verpakkingsdesign en/of verpakkingsontwerp en eventueel zelfs de productie van verpakkingen voor producten.

Meer dan 20 jaar ervaring

Verpakkingsdesign en het verpakkingsontwerp is de belangrijkste shopperactivatie tool in het productschap. Sigtbaar/C4U heeft al meer dan 20 jaar ervaring in verpakkingen in karton, maar ook folie verpakkingen hebben wij in ons pakket. Of het nu voor een online webshop is of voor de bouwmarkt, verpakkingen krijgen een steeds belangrijke rol in communicatie.

Herkenbaar en uniek

In de winkel moet een productverpakking herkenbaar en uniek zijn. Dat kunnen wij realiseren! Yes. Een goed doorgevoerde huisstijl en een slimme, unieke verpakking zorgt voor merkherkenning en productherkenning. Door de huisstijl en het verpakkingsdesign perfect vorm te geven en door te voeren kunnen consumenten snel en efficiënt navigeren naar het voor hen relevante product. In het path of purchase is de verpakking de belangrijkste touchpoint. Sigtbaar/C4U ontwikkelt passende designs en ontwerpen voor verpakkingen van producten.

Vergroot je verkoopkans

Unieke productverpakkingen vallen op in het winkelschap. Ze moeten binnen een paar seconden opvallen en een bepaald gevoel opwekken. Een hoge attentiewaarde hebben dus! Producten moeten de aandacht trekken, duidelijkheid over de inhoud geven en de huisstijl moet consequent doorgevoerd zijn. Verpakkingsdesign en verpakkingsontwerp is een belangrijk onderdeel van het koopproces.

De twee hoofdvragen die gesteld moeten worden bij een product:

  1. Wat voor product is het?
  2. Wat wil je uitstralen?

Dit moet direct duidelijk worden door het verpakkingsontwerp.

Klanten besteden niet meer dan 4 seconden aan een verpakking

Door een hele productlijn door te trekken in een bepaalde huisstijl, valt het nog meer op. Een consument staat altijd een paar stappen van het productschap verwijderd. Belangrijk is dat de productgroep an sich goed opvalt. Door een uniek verpakkingsontwerp te hanteren, vergroot je de verkoopkans van het product. Het leuke? Sigtbaar/C4U fikst het allemaal voor je. Heb jij de neiging teveel willen communiceren op een verpakking en heb je hulp nodig hier een overzicht in te krijgen? Bel of mail ons dan gerust!

Ik heb nog geen fotografie van mijn product? Kan dit dan wel?

Jazeker, door middel van 3D rendering is er een perfect, niet van fotografie te onderscheiden, verpakkingsbeeld te maken. Ruim voordat het drukwerk van de verpakking klaar is.

Wat communiceer ik op de verpakking?

Zo min mogelijk. Fotografie en icoontjes moeten het meest duidelijk zijn. Aangezien de klant maar een paar seconden kijkt moet de verpakking opvallen door zijn eenvoud in communicatie. Niet doordat hij boordevol staat met allerlei teksten etc.

Waarom verpakkingsdesign door ons?

Sigtbar/C4U heeft al meer dan 20 jaar ervaring in verpakkingen in karton, maar ook folie verpakkingen hebben wij in ons pakket. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het bedenken van een goed doorgevoerde huisstijl en een slimme, unieke verpakking. Dit zorgt voor merk- en productherkenning.

Nieuwsgierig geworden?

Heb je vragen en wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!