Frans op den Bult narrowcasting

Hoe kun je narrowcasting gebruiken om meer omzet te genereren?

In onze drukke wereld is het soms lastig om de aandacht van mensen te trekken. Narrowcasting kan daarbij helpen! Maar wat is narrowcasting nou eigenlijk en hoe kan het ervoor zorgen dat je meer spullen verkoopt?
 
Narrowcasting is eigenlijk gewoon een slim scherm dat je ziet op plekken zoals winkels, ziekenhuizen of scholen. Op dat scherm worden speciale filmpjes of berichten getoond die bedoeld zijn voor de mensen die daar op dat moment zijn. Dus in plaats van een reclame op TV die iedereen ziet, krijg je bij narrowcasting alleen te zien wat voor jou interessant is.
 

Hoe kan Narrowcasting helpen om meer te verkopen?

 
1. Laat aanbiedingen en kortingen zien
Met narrowcasting kun je makkelijk en snel laten zien welke spullen in de aanbieding zijn. Bijvoorbeeld, als je een winkel binnenloopt, zie je op het scherm dat er een korting is op je favoriete snoep. Zo weet je meteen waar je extra voordelig kunt shoppen.
 
2. Extra spullen aanbieden
Als je een nieuwe telefoon koopt, kan het scherm je meteen laten zien welke accessoires er bij passen, zoals een hoesje of oortjes. Zo koop je misschien wel meer dan je van plan was, omdat je ziet wat er allemaal nog meer handig is.
 
3. Handige uitleg geven
Soms weet je niet precies hoe een product werkt. Het scherm kan dan een filmpje laten zien waarin wordt uitgelegd hoe je het moet gebruiken. Bijvoorbeeld, hoe je die nieuwe keukenmachine bedient. Als je snapt hoe iets werkt, koop je het sneller.
 
4. Persoonlijke aanbiedingen
Stel, het is buiten heel warm. Het scherm kan dan laten zien dat er korting is op ijsjes en koude drankjes. Als het weer verandert, kan de aanbieding ook meteen worden aangepast. Zo krijg je altijd een aanbieding die bij de situatie past.
 
5. Makkelijk winkelen
De schermen kunnen je ook helpen om sneller te vinden wat je zoekt. Bijvoorbeeld, als je in een grote winkel bent, kun je op het scherm zien waar je moet zijn voor een bepaald product. Dat maakt winkelen een stuk makkelijker en leuker.
 

 

Voordelen van Narrowcasting

 
1. Meer aandacht
Bewegende beelden en filmpjes trekken meer aandacht dan een gewone poster. Mensen kijken dus sneller naar het scherm en zien de aanbiedingen.
 
2. Gerichte reclame
Omdat narrowcasting alleen laat zien wat op dat moment en op die plek belangrijk is, is de reclame veel gerichter. Dat betekent dat mensen sneller iets kopen omdat het echt relevant voor hen is.
 
3. Snel aanpassen
Als er iets verandert, bijvoorbeeld een nieuwe voorraad of een nieuwe aanbieding, kan dat meteen op het scherm worden gezet. Zo blijf je altijd up-to-date zonder extra kosten.
 
4. Goedkoper op de lange termijn
Narrowcasting is misschien eerst duur om op te zetten, maar daarna bespaar je op drukwerk en verspreiding van folders. En omdat je makkelijk en snel nieuwe dingen kunt laten zien, haal je de kosten er snel weer uit.
 

Conclusie

Narrowcasting is een slimme manier om meer spullen te verkopen. Door gericht en boeiend informatie te delen, maak je winkelen leuker en makkelijker voor iedereen. Dus als je je klanten blij wilt maken én je verkoop wilt verhogen, is narrowcasting zeker iets om over na te denken!